Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

дерев'яна церква у Жовкві

google.com.ua

Четвер, 15 листопада 2018, 17:45

У Жовкві за 4 мільйони відреставрують дерев'яну церкву ХVІІІ століття

дерев'яна церква у Жовкві

Церкву Пресвятої Трійці у Жовкві планують відреставрувати за 3,9 млн грн.

Про це йдеться на сайті публічних закупівель ProZorro.

Державний історико-архітектурний заповідник у Жовкві оголосив закупівлю на порталі ProZorro із комплексної реставрації об'єкту Всесвітньої спадщини церкви Пресвятої Трійці у Жовкві.

Аукціон стартує 30 листопада цього року, а термін виконання усіх робіт – до 25 грудня 2019 року. Вартість закуплі становить 3 952 420,80 грн.

Церква Пресвятої Трійці у Жовкві – дерев'яна церква, споруджена у 1720 році, і є пам'яткою архітектури та монументального мистецтва галицької школи. У 2013 році ця церква разом з іншими дерев'яними церквами карпатського регіону, була включена у список світової спадщини ЮНЕСКО.

Нагадаємо, Львівська обласна рада планує звернутися до уряду з вимогою визнати пам’ятками архітектури всі дерев’яні храми, зведені до 1939 року. Додамо, у серпні на реставрацію церков-пам'яток архітектури двох сіл Пустомитівського району планували виділити по 50 тис грн.

Крім цього, за 27 років на Львівщині вщент згоріло 28 стародавніх дерев'яних церков та виникло 108 пожеж у храмах. Додамо, 5 серпня у селі Миколаївського району Львівщини згоріла дерев'яна церква 1798 року, що є пам'яткою архітектури місцевого значення. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.