Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дитячий будинок у селі Корналовичі

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Понеділок, 19 листопада 2018, 13:10

Дитячі будинки країни перебувають на межі закриття – Цимбалюк

дитячий будинок у селі Корналовичі

Дитячі будинки не лише на Львівщині, а й загалом в Україні зараз переживають непростий період своєї роботи. 

Адже навчальні виховні заклади такого типу потрапляють під так звану реформу, яка у більшості випадків передбачає їхнє закриття і примусове повернення дітей у родини.

Про це зазначив голова Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, відвідуючи дитячий будинок «Рідний дім» у селі Корналовичі Самбірського району, інформує прес-служба обласного партосередку.

Під час перебування у дитячому будинку очільник «Батьківщини» на Львівщині привітав вихованців та працівників навчально-виховного закладу з 19-річчям від дня створення та вручив діткам подарунки.

«Зараз у країні триває процес децентралізації. І виникає логічне питання – що зробила центральна влада? Вона віддала усі повноваження на місця і навантажила бюджети утриманням навчальних, медичних закладів, усією соціальною сферою… Але у більшості випадків ОТГ неспроможні навіть утримати свій апарат, не те, щоб дбати про вразливі соціальні категорії» – зазначив Михайло Цимбалюк.

За словами політика, зараз дитячий будинок «Рідний дім» перебуває на грані закриття.

«Не вистачає майже 2 мільйони гривень, щоб утримати цей заклад до кінця року. Вважаю, що причиною цього є бездіяльність влади, яка не передбачила передачу коштів з місцевого, обласного бюджетів у казну ОТГ, не подбала про те, як утримувати будинок надалі. Втім ми не дозволимо закрити цей будинок, утримуватимемо його і з певністю кажу, що тут не буде скорочень. Натомість вимагатимемо від місцевої влади, аби вона виділила через обласний бюджет те, що обіцяли ще півроку том. А далі спільно плануватимемо реформу цього навчального закладу» – повідомив Михайло Цимбалюк.

Також очільник «Батьківщини» на Львівщині акцентував увагу на тому, що критичний стан дитячих будинків в Україні є прямим результатом «реформи бездушних чиновників».

«Ми за реформу, але треба, щоб кожна дитина, яка навчається і виховується у такому дитячому будинку або знайшла собі нову родину, або повернулася у рідну домівку, де є усі відповідні умови для її виховання і гідного становлення» – підсумував Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.