Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

Вівторок, 16 жовтня 2012, 11:15

«Студентська Олімпіада» стартувала у Львові

За ініціативи депутата Львівської обласної ради, кандидата у нардепи України у 117 в. о. Олега Барана у Львові стартувала перша, спортивна «Студентська Олімпіада».

 

Про це повідомляє прес-служба кандидата у нардепи.

Звання найкращих спортсменів виборюватимуть вихованці чотирьох вищих навчальних закладів міста. Це Національний лісотехнічний університет, Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, Національний університет «Львівська політехніка» та Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

«Лише у нашому навчальному закладі у Олімпіаді бере участь більше сотні студентів, переважно вихованців молодших курсів. Хочу наголосити, що таке зацікавлення захід викликав попри те, що він відбувається вперше», - розповів завідувач кафедри фізичного виховання Національного лісотехнічного університету Микола Славік.

Змагання проводитимуться з таких видів спорту як міні-футбол, волейбол, настільний теніс та армреслінг. Наразі стартували відбіркові тури для студентів на території студмістечок. А вже 24 жовтня – фінали змагань на базі кафедри фізичного виховання університету «Львівська політехніка», що на вулиці У. Самчука, 14. «Сьогодні ми вже маємо близько тисячі охочих прийняти участь у змаганнях. У фінал, натомість, вийде по дві команди від кожного ВНЗ, які і змагатимуться за звання переможців», – розповідають у організаційному комітеті Олімпіади.

За словами ініціатора спортивного заходу Олега Барана, основна мета Олімпіади – це популяризація здорового способу життя серед молоді та залучення спудеїв до спорту.
«На жаль, сьогодні ми маємо проблеми серед молоді з алкоголізмом, курінням, наркоманією…Наше завдання – показати молодим людям, що є інші, пріоритетні речі. Тому, переконаний, саме через такі спортивні заходи як «Студентська Олімпіада» ми зможемо привернути увагу молодого покоління до активного, здорового способу життя без шкідливих звичок», – наголосив Олег Баран.

Крім того, як додав депутат, для львівських ВИШів «Студентська Олімпіада» стане традиційним спортивних заходом. Офіційне нагородження переможців «Студентської Олімпіади» анонсують на 25 жовтня, під час святкового концерту у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.