Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

паркування у Львові

Четвер, 22 листопада 2018, 13:45

В Україні планують розширити місця на паркування для людей з інвалідністю

паркування у Львові

Мінрегіон визначив обов’язкові параметри облаштування паркомісць для людей з інвалідністю.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Як заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, найближчим часом планується прийняти державні будівельні норми, у яких визначені параметри на влаштування паркомісць для людей з інвалідністю.

"Зараз, згідно з діючим законодавством, на парковках мають обов’язково передбачати не менше 10% машиномісць для людей з інвалідністю. У нових ДБН будуть зміни, щоб не виникало ситуацій, коли спеціальні паркомісця є, але вільно вийти з автомобіля та розмістити візок не можна через малий простір або заважає бордюр", — сказав він.

За його словами, ширина зони для паркування авто особи з інвалідністю повинна бути не менше ніж 3,5 метри. Такі паркомісця повинні бути розміщені не далі, ніж 50 метрів від доступного для осіб з інвалідністю входу до будівлю, при житлових будинках – не далі 100 м. 

Нагадаємо, з 1 листопада у Львові працюють інспектори, які отримали право штрафувати власників авто. Сума штрафів  варіюється від 255 до 600 грн.

З 28 вересня в Україні набули чинності нові правила паркування автомобілів, які передбачають фотофіксацію порушень та безконтактні штрафи. Окрім цього, водіям автівок заборонили паркуватися на тротуарах,

Додамо, у грудні 2017 року депутати міськради затвердили перелік вулиць, на яких паркування автомобілів заборонено. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.