Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

"Авто Євро Сила"

Середа, 21 листопада 2018, 16:10

Власники авто на "євробляхах" більше не перекриватимуть львівські дороги

"Авто Євро Сила"

"Авто Євро Сила" більше не ініціюватиме перекриття доріг, протестуючи проти величезних ставок розмитнення автомобілів.

Про це повідомляє "Авто Євро Сила" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Активісти організації "Авто Євро Сила", які з 20 листопада почали блокування доріг в Україні, протестуючи проти нового закону про розмитнення авто, припиняють свою акцію.

"Після "провального" голосування у ВР акція в попередньому форматі більше не актуальна, тому громада "Авто Євро Сили" прийняла рішення припинити перший етап боротьби та перейти до підготовки до наступної акції "Вимагаємо вето президента!", – йдеться у повідомленні.

Активісти наголосили, що таке рішення вони прийняли, щоб не допустити сутички власників "євроблях" із поліцією, а також, що наразі чекатимуть, поки законопроекти, на підтримку яких вони оголосили акцію, підпише голова Верховної Ради та президент.

Нагадаємо, сьогодні зранку власники авто на іноземній реєстрації вдруге за два дні перекрили дорогу у селах Розвадів та Новий Милятин, протестуючи проти нового закону про розмитнення авто.

Минулого тижня власники авто пікетували будівлю Львівської ОДА.

Додамо, раніше Верховна Рада схвалила нову модель оподаткування легкових авто. Зокрема, встанолюються базові ставки акцизного податку для нового авто з бензиновим двигуном об'ємом до 3000 куб.см у 50 євро за одиницю, для більш кубатурних – 100 євро, а для дизельних авто до 3500 куб.см ставка складе 75 євро, для більш кубатурних – 150 євро. Далі до базових ставок будуть застосовуватися два коефіцієнта: від об'єму двигуна та від віку транспортного засобу.

Цей закон підтримали 20 нардепів з Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.