Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Кабінет Міністрів України

Понеділок, 26 листопада 2018, 10:04

Кабмін два тижні тому затвердив порядок проведення евакуації засуджених під час воєнного стану

Кабінет Міністрів України

Кабінетом Міністрів України 7 листопада було порядок проведення обов'язкової евакуації засуджених із місць позбавлення волі в разі введення правового режиму воєнного стану.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

7 листопада уряд визначив порядок проведення евакуації окремих категорій населення в разі введення правового режиму воєнного стану.

"Цей Порядок визначає механізм проведення у разі введення правового режиму воєнного стану обов’язкової евакуації затриманих осіб, підозрюваних, обвинувачених осіб, щодо яких застосовано запобіжний захід – тримання під вартою, засуджених осіб, які відбувають такі покарання, як арешт, обмеження волі, позбавлення волі на певний строк та довічне позбавлення волі, що перебувають в ізоляторах тимчасового тримання, слідчих ізоляторах, установах виконання покарань, гауптвахтах та дисциплінарному батальйоні, а також осіб, які перебувають у спеціальних палатах закладів охорони здоров’я та кімнатах для тимчасово затриманих військовослужбовців Збройних Сил, розташованих у місцевостях, наближених до районів, де ведуться бойові дії, до відповідних установ для попереднього ув’язнення та виконання покарань, які розташовані в безпечній місцевості", – ідеться в постанові.

Прийнятою постановою для евакуації окремих категорій населення із місцевостей, наближених до районів, де ведуться бойові дії, до безпечних районів передбачено, зокрема:

– функції та завдання військового командування, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, державних органів і тимчасових органів з евакуації для здійснення деяких заходів правового режиму воєнного стану;

– порядок здійснення перевезення окремої категорії населення спеціальним або додатково обладнаним автомобільним (залізничним) транспортом.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.