Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

літак ДП "Львівські авіалінії"

setam.net.ua

Середа, 28 листопада 2018, 11:31

Львівські авіалінії продають літак для виплати заборгованості із зарплати

літак ДП "Львівські авіалінії"

ДП "Львівські авіалінії" виставили на аукціон літак ЯК-42, термін експлуатації якого завершився у 2010 році.

Про це повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Державна виконавча служба виставила на торгах OpenMarket літак ЯК-42Д 1989 року випуску, який перебуває у власності ДП "Львівські авіалінії", для того, щоб підприємство змогло розрахуватися із своїми працівниками через велику заборгованість із зарплати.

Зокрема, аукціон призначений на 12 грудня, а стартова ціна літака становить 302 442 грн. Довжина літака – 36,38 метрів, розмах крил – 34,88 метрів, висота – 9,83 метрів, площа крила – 150 кв.м, а дата завершення експлуатації – 16 жовтня 2010 року.

"Літак є повністю розукомплектований і фактично представляє собою голий планер. На літаку відсутня допоміжна силова установка (ДСУ) – ТА-6В. Літак не укомплектований двигунами Д-36. Приладове, авіаційне, гідравлічне та радіоелектронне обладнання літака повністю відсутні. У пілотській кабіні відсутні крісла пілотів, штурвали, каркас мотопульта, приладові панелі, шумозахисні панелі, аварійно-рятувальне обладнання та м'яке обладнання кабіни екіпажу. У пасажирському салоні відсутнє побутове обладнання, комплект крісел, аварійно-рятувальне обладнання, килимове покриття. Літак не може бути допущений до подальшої експлуатації, через відсутність всіх необхідних агрегатів та вузлів", – йдеться у описі лоту.

Зазначимо, ДП "Львівські авіалінії" заборгували своїм працівникам більше 5 млн грн. Вона є одним із найбільших боржників області із заробітної плати.

Нагадаємо, підприємство не вперше продає літак для того, щоб виплатити заборгованість із зарплати. Ще у 2013 році ДП "Львівські авіалінії" організували аукціон із продажу літака ЯК-42Д UR-42369 разом із обладнанням.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.