Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

аліменти

ukr.media

Вівторок, 4 грудня 2018, 12:02

За 2018 рік в Україні стягнуто більше 4 мільярдів аліментів

аліменти

Також 42 тисячі сімей досягли згоди щодо сплати аліментів.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

За 11 місяців 2018 року в Україні на користь дітей  було стягнуто 4,1 млрд грн аліментів.

"За 11 місяців цього року державними виконавцями Мін'юсту стягнуто 4,1 млрд грн аліментів на користь дітей. Для порівняння: за аналогічний період минулого року було стягнуто 2,1 млрд грн" – заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

За його словами, однією з дієвих новацій нового законодавства є накладення штрафів на суму боргу по аліментах. Наразі виконавцями винесено більше ніж 16 164 постанови про накладення на боржника штрафу в розмірі 20% на заборгованість по аліментах від 1 до 2 років, 11 429 постанов про накладення штрафу в розмірі 30% по тих провадженнях, де заборгованість складає від 2 до 3 років, та 34 034 постанови про накладення штрафу в розмірі 50% за заборгованість понад 3 роки.

"У тому випадку, якщо боржник ухилятиметься від суспільно корисних робіт, до нього застосовуватиметься адміністративний арешт, а в разі злісного ухилення від виконання суспільно корисних робіт до боржника буде застосована кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 2 років" – зазначив Петренко.

Міністр наголосив, що всі ці заходи впливу стимулюють боржників ліквідовувати заборгованість, щоб не допускати накладення на них всього комплексу санкцій. Зокрема, відносно 50,3 тисячі дітей уже погашено заборгованість по аліментах у повному обсязі. Крім цього, 41,9 тисячі сімей досягли згоди щодо сплати аліментів і відкликали виконавчі документи у зв’язку з відсутністю претензій до боржника.

Нагадаємо, що у вересні в Україні підвищили розмір алементів. Відтепер розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.