Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська ОДА

Четвер, 6 грудня 2018, 10:41

Бюджет Львівщини на 2019 рік складе приблизно 14,5 млрд грн

Львівська ОДА

Це на 3 млрд. грн менше, ніж у 2018 році.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів з брифінгу щодо представлення проекту обласного бюджету на 2019 рік.

Прогноз обласного бюджету-2019 обліковуєтьс в межах 14,5 млрд. гривень.

"Важливий той факт, що в рамках цього бюджету ми предбачаємо зростання видатків на заробітню плату працівникам державної сфери. У середньому це буде 60%, деференційовано по галузях в залежності від структури фонду оплати праці" – заявив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків.

Найбільший фінансовий ресурс із переліку запланованих програм на наступний рік спрямовується на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг. Разом із субвенцією і державного бюджету сума складе більше 1,5 млрд. гривень.

"На жаль, реалізацію митного експерименту на Львівщині не було пролонговано. На протязі останніх 3 років від перевиконання завдань зі збору митних платежів 50% надходило в місцеві бюджети. Поки такої функції більше немає, але ми сподіваємося, що цей експеримент ще запрацює" – повідомив Демків.

За його словами, у бюджеті зберігаються програми в сфері розвитку культури: придбання шкільних автобусів, видатки на розвиток інтернатних закладів; у сфері охорони здоров'я зберігаються програми з закупівлі швидких; залишено ресурс з реалізації мікропроектів, який визначається в рамках 130 млн. гривень.

"Це найбільші програми, які можна зараз озвучувати. Загалом є 30 програм на загальний фінансовий ресурс понад 1,5 млрд. гривень" – додав Олег Демків.

Нагадаємо, що у 2018 році бюджет Львівщини склав понад 17,5 млрд. гривень. А на утримання апарату обласної ради цьогоріч передбачили 25 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.