Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська залізниця

Четвер, 6 грудня 2018, 12:25

Залізничне сполучення між Любліном і Львовом планують відкрити влітку 2019 року

Львівська залізниця

Україна і Польща домовилися запустити залізничне сполучення між Львовом та Любліном у червні 2019 року, а також сполучити Перемишль і Нижанковичі.

Про це повідомляє УНІАН.

Як заявив сьогодні під час зустрічі з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчек, залізничне сполучення між Львовом і Любліном планують відкрити у червні 2019 року.

"Ми плануємо запустити залізничне сполучення між Львовом та Любліном. Тут можливі три підходи. Перший – це пересадка пасажирів у вагони з широкими рейками. Другий варіант – використання вагонів з автоматичною зміною ширини колії, щоб вони могли курсувати і польськими, і українськими шляхами. Третій варіант – будівництво повністю нової колії. На нашу думку, перший варіант – найбільш ймовірний. Ми вважаємо, що цей потяг може почати курсувати в червні 2019 року або не пізніше зими наступного року", – наголосив Анджей Адамчек.

Він додав, що Польща також планує запустити поїзд Перемишль – Нижанковичі (Старосамбірський район). Додамо, ще у 2017 році йшлося про те, що будівництво нового пункту пропуску з Польщею Мальховіце-Нижанковичі планують завершити до 2020 року.

Зазначимо, у липні Євросоюз виділив Польщі більше 600 млн злотих інвестицій для завершення будівництва швидкісної автотраси Варшава – Гарволін, яка доходить до кордону з Україною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.