Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

радіо

MediaSapiens

П'ятниця, 7 грудня 2018, 16:20

Львівські радіостанції перевиконали державні вимоги щодо частки україномовних пісень

радіо

За два роки дії мовних квот частка пісень українською мовою в ефірах львівських радіостанцій становить 48%.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної адміністрації. 

За час дії закону про мовні квоти на радіо, з листопада 2016 року по жовтень 2018-го, частка україномовних пісень в ефірі львівських радіостанцій у середньому зросла до 48%.

А за останній рік, з листопада 2017-го по жовтень 2018-го, пісні українською мовою зайняли 52% ефірного часу радіостанцій Львівщини. 

Крім того, протягом друго року дії квот 98% передач вели українською мовою. 

Нагадаємо, з листопада 2016 року набрав чинності закон щодо частки музичних творів державною мовою в програмах телерадіоорганізацій. Цей закон прийняла Верховна Рада України 16 червня 2016 року, а Президент Петро Порошенко підписав його закон наступного місяця.

Додамо, у травні цього року Петро Порошенко підписав Указ "Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України".

Указом передбачено затвердження цільової програми на 2018 – 2028 роки, спрямованої на забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя, створення єдиного культурного простору України та збереження цілісності культури.

Також йдеться про створення умов для забезпечення реалізації громадянами права на одержання інформації українською мовою, в тому числі через друковані засоби масової інформації та рекламу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.