Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Нерухомість

expert.ru

Середа, 17 жовтня 2012, 16:15

Президентський нацпроект «Доступне житло» закривають

Найближчим часом Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами оголосить про закінчення робіт з нацпроекту «Доступне житло».

Про це виданню Коментарии повідомив директор департаменту національних та інвестиційних проектів агентства Юрій Гусєв.

Він зазначив, що проект реалізовуватимуть за рахунок інвестиційних засобів, вже розроблене попереднє техніко-економічне обґрунтування, вартість якого в 2011 році вартувала бюджету 2,6 млн грн.

За словами Гусєва, проект припиняє існування у зв’язку з реалізацією соціальних ініціатив президента, протее буде адмініструватись в рамках державної цільової програми «Доступне житло».

Тим часом сьогодні віце-прем’єр-міністр – міністр інфраструктури України Борис Колесніков презентував Державну програму «Доступне житло», яка обіцяє, що кожен українець, сплачуючи 2000 гривень на місяць, зможе придбати двокімнатну квартиру площею 50 квадратих метрів.

Нагадаємо, згідно із національним проектом «Доступне житло» в Україні передбачалось будівництво так званих «Президентських кварталів», які мали складатись із 16-ти типових дев’ятиповерхових монолітних будинків на 70 квартир кожен. Житлова площа передбачалась для молодих сімей військовослужбовців та кримськотатарських мешканців. Площа квартири не повинна була перевищувати 38 кв.м. Вартість квадратного метра декларувалась на рівні 4 тис. грн.. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.