Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

перинатальний центр у Львові

Вівторок, 11 грудня 2018, 13:40

На реконструкцію перинатального центру у Львові виділили 15 мільйонів

перинатальний центр у Львові

Львівська облрада спрямувала 15 млн грн державної субвенції на реконструкцію Львівського обласного клінічного перинатального центру.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати внесли зміни до обласного бюджету на 2018 рік. Це рішення підтримав 71 депутат.

Зокрема, на реконструкцію Львівського обласного клінічного перинатального центру на вул. Дж. Вашингтона у Львові депутати спрямували 15 млн грн субвенції, яку отримали з держбюджету. Це друга частина коштів, адже цьогоріч з бюджету України була передбачена субвенція у понад 30 млн грн на відновлення центру.

Нагадаємо, у вересні перинатальний центр отримав перші 15 млн грн на завершення ремонтних робіт.

Також на території перинатального центру планують облаштувати сучасну автостоянку та планують офіційно запровадити платні пологи у конкретного лікаря за домовленістю.

Додамо, Львівський обласний перинатальний центр закрили на реконструкцію у 2013 році. Першу чергу центру урочисто відкрив 20 квітня президент Петро Порошенко, однак опісля виявилося, що заклад все ще не готовий приймати пацієнтів. Прийом породіль тут відновили з 22 червня.

А у травні виконувачем обов'язків головного лікаря перинатального центру став Ігор Потапов, головний акушер-гінеколог Львівської області, через те, що конкурсна комісія не змогла обрати директора КЗ ЛОР "Львівський обласний клінічний перинатальний центр".

Наразі на посаду директора претендують: Ірина Біль, Володимир Лех, Ігор Потапов, Михайло Степанчак та Марія Малачинська.

10 вересня тут народилася тисячна дитина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.