Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бюджет 2019

Вівторок, 11 грудня 2018, 17:34

"Батьківщина" Львівщини: Бюджет Львівщини 2019 року – не ідеальний

бюджет 2019

Бюджет 2019 року Львівської області відображає зростання податкових навантажень на тих людей, які працюють і виплачують заробітну плату. 

Частка податкових надходжень від цього податку складе в наступному році 89 відсотків – це відображає бюджетну централізацію.

Про це повідомив депутат Львівської облради від ВО «Батьківщина» Ярослав Качмарик.

Качмарик наголосив і на недофінансуванні бюджетної галузі.

«В цьому році на заробітну плату не вистачає майже 120 мільйонів грнивень в освіті. В наступному  - субвенційні кошти, які надходять у галузь, зменшуються. Освіта кидається напризволяще. Зокрема, професійно-технічна освіта. Є ціла низка виплат, які не зрозуміло звідки будуть робитися. Зокрема, поточні видатки закладів і установ бюджетної сфери. Бачимо у бюджеті думки щодо подальшої реорганізації, тобто зменшення чисельності працівників у бюджетній сфері», – наголосив він.

«Батьківщинівець» вважає «правильними» програмні дії бюджету. 

«Але дуже хочу, щоби виділені кошти надходили до конкретних людей, до конкретних структур, а не залишалися десь посередині. І якщо розділити всю суму на число жителів Львівщини, то це не так і мало – майже 500 гривень. То чи дійдуть ці кошти до кожної людини – запитаємо вкінці року», – повідомив депутат», – зазначив Ярослав Качмарик. 

Попри недоліки головного фінансового документа – в опозиційній фракції бюджет наступного року підтримали. 

Нагадаємо, сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили бюджет Львівської області на 2019 рік. Доходи обласного бюджету на 2019 рік становитимуть 14 491 902,7 тис грн, у тому числі доходи загального фонду бюджету – 13 453 215,3 тис грн, доходи спеціального фонду бюджету – 1 038 687,4 тис грн. Видатки обласного бюджету – 14 633 802,7 тис грн. З них: видатки загального фонду бюджету – 13 194 690,2 тис грн, видатки спеціального фонду бюджету – 1 439 112,5 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.