Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські шахтарі

ФБ Шахтарі Червонограда

П'ятниця, 14 грудня 2018, 13:44

Львівські шахтарі планують влаштувати акцію протесту під вікнами у Синютки

львівські шахтарі

17 грудня гірники ДП "Львіввугілля" пікетуватимуть будівлю Львівської ОДА та заблокують рух у центрі Львова.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець під час прес-конференції щодо ситуації у вугільній галузі та визначення ціни на вугілля.

У понеділок, 17 грудня працівники ДП "Львіввугілля" влаштують акцію протесту – пікетуватимуть будівлю Львівської ОДА, що на вул. Винниченка, 1, та заблокують рух транспорту у центрі Львова.

Шахтарі вимагають розрахуватися із заборгованістю з зарплати.

Нагадаємо, 12 грудня гірники шахти "Лісова" влаштували акцію протесту на головній площі у Червонограді, вимагаючи погасити заробгованість із зарплати. Гірники цієї шахти призупинили видобуток вугілля – станом на 11 грудня 97 працівників шахти відмовились виходити на поверхню і вимагали повної виплати заборгованості за заробітною платою.

Також прокуратура Львівщини відкрила кримінальне провадження за фактом не виплати заробітної плати шахтарям, а вчора у Міненерговугіллі пообіцяли виплатити заборгованість зі зарплати шахтарям ДП "Львівугілля" за жовтень.

Додамо, раніше більше 50 шахтарів "Львіввугілля" перекрили пішохідний перехід на дорозі до Рава-Руської, протестуючи проти заборгованості за  зарплатою, а 7 листопада уряд передбачив 500 млн грн на забезпечення виплати заборгованості із  зарплати шахтарям. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.