Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

Четвер, 20 грудня 2018, 14:13

При будівництві багатоповерхівок у Львові мають враховувати кількість шкіл і садочків у районі

будівництво у Львові

Львівські депутати підтримали петицію щодо заборони будівництва нових будинків чи офісів без збільшення мережі комунальних навчальних закладів.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію щодо заборони будівництва нових багатоквартирних будинків, офісних центрів без збільшення мережі комунальних навчальних закладів. "За" проголосував 51 депутат.

Ще 29 жовтня на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Олени Пономаревої за ініціативою ГО "Батьківська Рада Львівщини": "Заборонити будівництво нових багатоквартирних будинків (готелів тощо), офісних (розважальних, торгівельних) центрів без збільшення мережі комунальних навчальних закладів, насамперед, садків та шкіл".

Станом на 23 листопада цього року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

У тексті петиції вказано, що "Львів розбудовується надшвидкими темпами, однак, за створення інфраструктури, зокрема, нових комунальних закладів освіти - садків і шкіл не дбають. Через брак закладів дошкільної освіти тисячі дітей не можуть навчатися, про що свідчать дані електронної черги в ЗДО. Намагання управління освіти ДГП ЛМР збільшити кількість місць садках за рахунок ущільнення груп – призводить до порушення санітарних та інших норм, порушуються права дітей на якісну освіту такі заходи не сприяють вирішенню проблеми".

Відтак, ГО "Батьківська Рада Львівщини" вимагає:

- виділити кошти на відкриття нових комунальних шкіл та комунальних дошкільних навчальних закладів Львова;

- заборонити будівництво нових багатоквартирних будинків, офісних центрів без збільшення мережі нових комунальних навчальних закладів, насамперед, садків та шкіл;

- передбачити заборону надання дозволів на виготовлення документації та прийняття рішень, будь-яких документів про надання дозволів на будівництво багатоквартирних будинків, житлових кварталів, масивів, офісних центрів без підтверджуючого документу за підписом керівника управління освіти, що в існуючій мережі комунальних закладів дошкільної та середньої освіти у відповідному мікрорайоні є достатньо місць і всі діти, котрі там проживають і проживатимуть у нових будинках – є гарантовано забезпечені місцем для здобуття доступної, безкоштовної освіти;

- заборонити звільняти забудовників від інвестиційних внесків, а ці кошти спрямовувати на побудову мережі нових комунальних навчальних закладів освіти Львова, зокрема, садочків та шкіл.

Відтак, депутати доручили департаменту гуманітарної політики при розробці дорожньої карти реалізації цієї петиції врахувати позицію автора петиції. 

Нагадаємо, у листопаді Львівська міськрада доручила вивчити ситуацію із станом дитячих садочків, спорудження яких включено у будівництво житлових комплексів Львова.

Додамо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.