Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

площа перед кінотеатром О. Довженка

Четвер, 20 грудня 2018, 14:32

Міськрада Львова пообіцяла якнайшвидше реконструювати площу на Сихові

площа перед кінотеатром О. Довженка

Львівські депутати підтримали електронну петицію щодо реконструкції площі Довженка на Сихові.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію з вимогою здійснити реконструкцію площі Довженка. "За" проголосували 38 депутатів.

Ще 29 жовтня на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Андрія Рущака "Здійснити реконструкцію площі Довженка", яка станом на 6 листопада цього року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

У тексті петиції вказано, що "27 квітня 2018 року конкурсна комісія обрала переможця серед 17 учасників всеукраїнського конкурсу на облаштування громадського простору навпроти кінотеатру імені Довженка на Сихові. Ним став творчий колектив ініціативи "Група 109", які запропонували перетворення площі на сучасний громадський простір. Згідно з проекту площа, що займає близько 2 га, буде створена у вигляді амфітеатру, який можна використовувати для концертів та проведення інших заходів".

Автор петиції вимагає здійснити реконструкцію площі перед кінотеатром Довженка в найкоротший термін та передбачити фінансування необхідних для реалізації робіт у бюджеті міста на 2019 рік.

Відтак, депутати підтримали петицію і доручили департаменту гуманітарної політики при розробці дорожньої карти реалізації цієї петиції врахувати позицію автора петиції. 

Нагадаємо, у листопаді міськрада визначилася із реконструкцією скверу на Сихові: тут відреставрюють фонтани та збережуть пішохідну зону.

Зазначимо, у березні у Львові стартував Всеукраїнський конкурс на кращу пропозицію щодо облаштування громадського простору перед кінопалацом ім. О. Довженка. Відновлення Культурно-освітнього центру ім. О. Довженка та площі перед ним входить у затверджену у міськраді Стратегію розвитку Сихова. Згідно з нею, на всі ці роботи планують виділити 30 млн грн. 

Додамо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.