Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

Середа, 26 грудня 2018, 10:22

Із нового року українці зможуть повертати ліки до аптек

аптека

З 1 січня 2019 року до аптечних закладів можна буде повертати невикористані лікарські засоби.

Про це повідомляє Укрінформ.

Про це журналістам у Києві заявила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"З 1 січня 2019 року кожен українець зможе повертати до аптек ліки. Коли аптека отримуватиме повернені ліки, вона має перевірити, чи не були вони відкриті, що вони не були використані, що не була пошкоджена упаковка. Тоді це не несе жодної загрози і ліки можуть бути повернуто" – зазначила міністерка.

За її словами, контролюватиме процес повернення Держлікслужба.

"Це – центральний орган виконавчої влади. Ми надаємо йому більше повноважень щодо інспекції. Регіональні відділення Держлікслужби будуть інспектувати аптечні заклади" – додала Супрун.

Перелік товарів, що не підлягають обміну (поверненню), затверджено постановою Кабінету міністрів України від 19.03.1994 р. №172. Серед них: продовольчі товари, лікарські препарати та засоби, предмети сангігієни, деякі непродовольчі товари, у тому числі парфумерно-косметичні вироби, дитячі іграшки м'які, апарати для гоління, тканини, білизна постільна, панчішно-шкарпеткові вироби, аудіо- та відеокасети, диски для лазерних систем зчитування із записом, ювелірні вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння тощо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.