Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарік Сиріл Амар

твіттер Таріка Сиріла Амара

Середа, 26 грудня 2018, 16:55

Українофоб Тарік Сиріл Амар зрікся нагород Садового

Тарік Сиріл Амар

Американський історик Тарік Сиріл Амар відмовився від нагороди Львівської міськради через Степана Бандеру, якого вважає фашистом.

Про це Тарік Сиріл Амар, cучасний американський історик, який досліджує історію Львова у другій половині XX сторіччя та колишній академічний директор Центру міської історії Центрально-Східної Европи у Львові повідомив на своїй сторінці у Twitter ще 16 грудня цього року.

"У мене є нагорода від міста Львова, яку мені вручили після мого перебування там як голови Центру міської історії. Хочу, щоб усі знали, що я її повертаю. Мені не потрібні нагороди від міста в якому возвеличують Степана Бандеру, фашиста" – написав Тарік Сиріл Амар. 

Усе схоже на те, Тарік Сиріл Амар вирішив повернути диплом та Золотий герб від Львівської міської ради, якими його нагородив міський голова Львова Андрій Садовий ще 24 серпня 2010 року.

Як історик, Тарік Сиріл Амар відомий своїми відверто упередженими текстами та книгами про історію Львова. Див., наприклад, його дискусію з Ольгою Гнатюк про книгу "The Paradox of Ukrainian Lviv. A Borderland City between Stalinists, Nazis, and Nationalists".

Нагадаємо, 11 грудня Львівська облрада проголосила 2019 рік Роком Організації українських націоналістів та Степана Бандери, а 19 грудня Верховна Рада включила у перелік відзначення  пам'ятних дат і ювілеїв на 2019 рік 110 річницю від дня народження Степана Бандери, що припадає на 1 січня і з 2019 року стане в Україні офіційним святом.

Також нещодавно посол Ізраїлю розкритикував проголошення 2019 року Роком Степана Бандери на Львівщині.

Додамо, що на сьогодні головою представництва Центру міської історії Центрально-Східної Европи у Львові є Софія Дяк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.