Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа

П'ятниця, 28 грудня 2018, 11:50

У 2019 році вчителі початкових класів зможуть отримати 20% надбавки

школа

Для цього вони матимуть пройти спеціальну сертифікацію.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти й науки України.

У 2019 році стартує пілотний проект Сертифікації вчителів, у якому зможуть взяти участь 1 тис вчителів початкових класів. Однією з основних засад сертифікації є добровільність. Відповідне Положення "Про сертифікацію педагогічних працівників" затвердив Уряд сьогодні, 27 грудня 2018 року.

"2019-го ми обмежили кількість учасників до 1 тис осіб, а також поширили це лише на одну категорію педагогів – вчителів початкових класів. Пілотування сертифікації також продовжиться у 2020 та 2021 роках, я сподіваюся, що в наступні роки ми зможемо розширити і кількість можливих учасників, і категорії вчителів, які зможуть брати участь у сертифікації" – заявила міністерка освіти і науки України Лілія Гриневич.

Єдина обов’язкова вимога до вчителів, що не змінюватиметься впродовж пілотування, – наявність стажу роботи не менше 2 років.

Зареєструватися на сертифікацію можна буде на сайті Українського центру оцінювання якості освіти з 15 січня до 1 лютого 2019 року включно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.