Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

П'ятниця, 4 січня 2019, 14:45

МОЗ проводитиме спецоперацію на Львівщині

аптека

Дітей віком від 6 до 18 років збираються вакцинувати для підвищення  рівня імунізації. 

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Вчора, 3 січня, на Львівщині розпочалася спеціальна кампанія з вакцинації дітей віком від 6 до 18 років проти кору за згоди батьків.

"Підвищення рівня охоплення щепленнями – це питання національної безпеки. Наскільки суспільство розвинуте, настільки воно й вакциноване. Ми розпочинаємо у Львівській області спецоперацію, що має на меті мобілізувати усю область для захисту населення від кору. У 2018 році на Львівщині через ускладнень від кору померли дві дитини – трирічні хлопчик і дівчинка. На жаль, вони не були щеплені. Наше спільне завдання – захищати наших дітей від смертельних хвороб та гарантувати національну безпеку всієї України" – заявила в. о. міністра охорони здоров'я України, доктор Уляна Супрун.

За її словами Львівська область є "лідером" за кількістю зареєстрованих випадків захворюваності на кір і одним із антилідерів за рівнем охоплення щепленнями проти кору:  захворіли 12 тисяч людей, з них понад 7 тисяч взагалі не були щеплені, інші мали лише 1 дозу КПК.

"З другої половини лютого протягом декількох тижнів ми зручно і безпечно для всіх проведемо щеплення дітей віком від 6 до 18 років в організованих колективах – школах, за обов’язкової умови – згоди від батьків. Ми не маємо залишити незахищеною жодної дитини серед тих 20 тисяч школярів Львова та Львівської області, які досі не мають необхідні щеплення" – зазначив генеральний директор ДУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України", доктор Володимир Курпіта.

Нагадаємо, з 22 до 28 листопада у Львівській області зареєстрували 704 випадки захворювання на кір.

Додамо, з початку року від ускладнень кору в Україні померло 14 осіб. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.