Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

субсидії у Львівській області

Середа, 9 січня 2019, 13:30

Майже 200 тисяч господарств Львівщини отримують субсидії

субсидії у Львівській області

Субвенція з державного бюджету становить – 5,2 млрд грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За підсумками опалювального періоду 2017-2018 рр. в області одержували житлову субсидію 459 759 сімей (домогосподарств), що становило 56 % населення області. В цілому в опалювальний період підтримкою житлової субсидії було охоплено більше мільйона громадян області (середня кількість  членів домогосподарства, яким призначено субсидію складається з 3 осіб).

Станом на 5 січня 2019 року в Львівській області одержують житлову субсидію 189939 сімей (домогосподарств), що становить 23,1 % населення області (822 000 домогосподарств).

Зазначимо, що субвенція з державного бюджету становить – 5,2 млрд грн, з яких профінансували – 4,9 млрд грн.          

Окрім того, з 1 травня 2018 та з 1 жовтня 2018 відповідно до нового механізму призначення житлових субсидій діє нова програма призначення субсидії, яка є перш за все соціально справедливою та більш адресною. Зміни направлені на те, щоб всі ті, хто справді потребує субсидії – її отримали. При цьому вводяться такі механізми, при яких заможні громадяни більше не зможуть одержувати державну підтримку за кошти платників податків.

"Кожна сім'я має бути свідома того, що не слід приховувати доходи чи покупки, адже все одно доведеться повернути кошти. При виявленні таких випадків, людина повинна буде погасити суму наданої їй раніше субсидії. Кожен з нас має бути відповідальними, адже це кошти, які сплачуються іншими платниками податків" – резюмувала Наталія Кузяк.

Нагадаємо, що з 1 жовтня 2018 року при розрахунку житлової субсидії не враховуються до сукупного доходу сплачені аліменти і спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби, яка на рік становить до 2500 гривень за голову.

Субсидію на загальних умовах можуть отримати ті громадяни, у яких є заборгованість по сплаті єдиного соціального внеску з вини роботодавця (якщо він не платить податок за працівника).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.