Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прибирання міста

П'ятниця, 11 січня 2019, 17:15

За зимовий період у Львові використали 66 тонн реагенту

прибирання міста

Всього було закуплено 75 тонн хлориду магнію і 105 тонн хлориду кальцію.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За інформацією Галицької районної адміністрації, для санітарного очищення території району було закуплено 75 тонн хлориду магнію і 105 тонн хлориду кальцію. Протягом грудня 2018 і січня 2019 року вже використано по 33 тонни кожного з реагентів.

"Станом на 11 січня на території Галицького району використано 33 тонни хлориду кальцію і також 33 тонни хлориду магнію. Посипаємо лише пішохідні, а не проїзні, частини вулиць в центрі міста. Зокрема, це пл. Ринок і бічні від неї вулиці, пр. Свободи, пл. Міцкевича, пл. Галицька. Також за цей час на території району використано 1447 м3 піскосуміші та 179 тонн солі", – повідомили у Галицькій районній адміністрації.

Однак на сьогодні поки не вдалося перевірити ефективність використання вказаних реагентів при високому морозі.

"Реагент застосовуємо лише у Галицькому районі в якості експерименту. Наразі аналізуємо, як він себе поводить при посипанні вулиць у центральній частині міста. В інших районах Львова застосовуємо піскосуміш. Після завершення зимового періоду ретельно проаналізуємо ефективність його використання" – заявив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Нагадаємо у травні 2018 року львівські депутати підтримали петицію про відмову у Львові від використання піскосуміші. У влади міста вимагали: для посипання вулиць використовувати лише чисту сіль або знайти нешкідливі для взуття і лап тварин реагенти; на пішохідній частині використовувати лише механізоване прибирання; використовувати дрібні камінців, що вмерзають в сніг і створюють надійне зчеплення з підошвами взуття. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.