Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Шандровець

decerkva.org.ua

Середа, 16 січня 2019, 20:04

УПЦ звинуватила голову сільради в захоплені храму на Львівщині

Шандровець

Сьогодні у селі Шандровець Турківського району селяни виламали двері у будинку священика, зрізали замки на дверях храму, а також наказали священику покинути парафію. 

Про це повідомила прес-служба Львівської єпархії УПЦ.

"Агресивно налаштовані люди на чолі з головою села виламали двері у будинку священика, захопили помешкання та після цього пішли до храму, де зрізати замки на вхідних дверях. Після чого повідомили священику, щоби він залишив парафію" – йдеться у повідомлені.

Раніше, 13 січня, голова Шандровецької сільської ради Олексій Попіль у присутності голови Турківської РДА Олександра Лабецького провів збори громади села з питання переходу парафії на честь святого Іоана Хрестителя УПЦ в підпорядкування ПЦУ.

"Про це чинного настоятеля храму прот. Іллю Уруського з парафіянами повідомили лишень за годину до початку зборів. На цей час в храмі відбувалось Богослужіння. На зборах, за відсутності настоятеля храму та парафіян, громада села вирішила про перехід в ПЦУ" – стверджується у повідомленні.

Ні парафіяни, ні настоятель храму не погоджуються з рішення громади села про перехід до ПЦУ, й надалі залишаються вірними Української Православної Церкви – наголошується у повідомленні.

УПЦ просить відповідні компетентні органи влади та ЗМІ втрутитися в дану ситуацію і захистити вірян та настоятеля храму на честь св. Іоана Хрестителя від зазіхання на свободу їхнього віросповідання.

Нагадаємо, Жовківська парафія святих апостолів Петра і Павла перейшла до юрисдикції ПЦУ

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.