Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олена Бойко

Facebook СБУ Львівщини

П'ятниця, 18 січня 2019, 10:07

Олену Бойко засудили до 60 днів арешту на Львівщині

Олена Бойко

У середу, 16 січня, її депортували з РФ.

Про це повідомила прес служба Управління СБУ Львівської області.

Служба безпеки України затримала, за їх словами, антиукраїнську пропагандистку Олену Бойко, яку видворили з території РФ.

Починаючи з 2014 року жінка розповсюджувала в інтернеті матеріали антиукраїнського характеру, пропагувала протистояння між українцями через політичні переконання, публічно закликала до порушення територіальної цілісності України. У серпні 2015 року, виїхавши на тимчасово окуповані території, а згодом і до РФ, вона у засобах масової інформації постійно закликала до зміни меж території або державного устрою України.

14 грудня минулого року пропагандистку було оголошено у розшук, а 15 грудня Галицький районний суд Львова дав дозвіл на її затримання з метою її приводу для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу – тримання під вартою.

Слідство у кримінальному провадженні за ч. 2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України ведеться слідчим відділом УСБУ у Львівській області.

Сьогодні, 18 січня, Галицький районний суд Львова обрав для Бойко запобіжний захід – утримання під вартою на 60 діб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.