Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 17:17

Керівництво НПП «Північне Поділля» ініціює створення Асоціації парків Поділля

Науково-технічна рада національного природного парку «Північне Поділля» ініціює створення Асоціації парків Поділля, а також звернення до голів Тернопільської, Львівської ОДА та Бродівську районну прокласти дорогу Підкамінь – Почаїв для покращення туристичної інфраструктури і збільшення туристичного потоку у цьому напрямі.

 

Рішення про це було ухвалено на засіданні науково-технічної ради НПП «Північне Поділля» 18 жовтня.

На засіданні науково-технічної ради були розглянуті питання: про стан та проблеми передачі територій НПП «Північне Поділля»; про роботу відділу державної охорони, відтворення та використання природних екосистем НПП «Північне Поділля» та погодження обсягів рубок лісокористувачам на землях, які увійшли у склад парку; про погодження лісогосподарських робіт; про проект організації території, проект землеустрою та проект лісовпорядкування НПП «Північне Поділля»; про роботу відділу рекреації та туризму; про проект еколого-освітньої стежки «Маркіянові місця»; про пропозиції щодо зонування територій НПП «Північне Поділля»; про еколого-освітню роботу НПП «Північне Поділля»; про організацію наукових досліджень на території НПП «Північне Поділля»; про проект лімітів на 2013 рік; про плани роботи НТР на наступний період.

У засіданні прийняли участь керівники Бродівської та Золочівської районних державних адміністрацій та районних рад, представники Інституту екології Карпат НАН України, Львівського національного університету імені Івана Франка, Лісівничої академії наук України, Департаменту заповідної справи Мінекології, директори НПП «Кременецькі гори» та «Дністровський каньйон», співробітники НПП «Північне Поділля», управління екології.

Націона?льний приро?дний парк «Північне Поділля» — природоохоронна територія у східній частині Львівської області. Парк охоплює територію південної частини Бродівського району, центральну, частину західної, східну та північно-східну частину Золочівського району та східну частину Буського району.

Природний парк створено 11 грудня 2009 року згідно з указом президента України Віктора Ющенка з метою збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об'єктів Північного Поділля. До території національного природного парку «Північне Поділля» погоджено в установленому порядку включення 15587,92 гектара земель державної власності, у тому числі 5434,4 гектара земель, що надаються (в тому числі з вилученням у землекористувачів) національному природному парку в постійне користування, та 10153,52 гектара земель, що включаються до його території без вилучення.

Джерело: Золочів.нет 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.