Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

ЦНАП

П'ятниця, 25 січня 2019, 11:31

Львівщина лідирує із створення ЦНАПів

ЦНАП

Серед лідерів – Київська, Харківська, Дніпропетровська, Одеська та Львівська області.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

За словами міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, в Україні вже створено 775 Центрів надання адміністративних послуг. Серед лідерів – Київська, Харківська, Дніпропетровська, Одеська та Львівська області.

"Якісно надана адміністративна послуга приносить громадам і прибуток. Так за 2018 рік місцеве самоврядування отримало додатково дохід в 3,4 млрд за надання адміністративних послуг", – заявив Геннадій Зубко.

За його словами, деякі ЦНАПи вже можуть надавати до 300 адміністративних послуг жителям ОТГ, включно з видачею біометричних паспортів.

"Також за підтримки проекту EGOV4UKRAINE у ЦНАПах запроваджується електронна система обміну даними "Трембіта" та інформаційна система "Вулик", яка пришвидшить роботу адмінцентрів у 10 разів. Минулого року система "Вулик" вже стартувала у 6 пілотних ЦНАПах, а до кінця 2020 року її буде задіяно у понад 400 ЦНАПах по всій Україні", – розповів Геннадій Зубко.

Нагадаємо, ще два роки тому у львівських ЦНАПах розпочали видавати біометричні паспорти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.