Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

очисні споруди

П'ятниця, 25 січня 2019, 15:12

Фірму на Львівщині оштрафували за недотримання природоохоронного законодавства

очисні споруди

Екологи з'ясували, що ТзОВ видобуло забагто прісних вод із експлуативаного ти ним водозабору.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Львівській області.

У період з 12 січня по 15 січня 2018 року екологи провели позапланову перевірку Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Прогрес-плюс" на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Перевіркою встановлено, що з метою провадження своєї статутної діяльності по здійсненню сільськогосподарського товаровиробництва Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Прогрес-плюс" експлуатує водозабір прісних підземних вод розташований в с. Гаї (свердловини №№1,2). 

Із матеріалів перевірки вбачається, що впродовж періоду з 01 серпня 2014 по 31 грудня 2017 років, всупереч вимогам ст.ст. 16,19,21,23 Кодексу України про надра підприємство за відсутності спеціального дозволу на користування надрами добуло прісних підземних вод в загальній кількості 41 105 м3 .

Відповідно до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, затвердженої наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища від 20.07.2009 № 389 проведено розрахунок розміру збитків на загальну суму 173 442,55 грн.

Господарський суд Львівської області своїм рішенням ухвалив стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Прогрес-плюс" 173 442,55 грн. збитків, заподіяних державі внаслідок незаконного видобутку та використання підземних вод.

Не погодившись з таким рішенням підприємство подало апеляційну скаргу до Західного апеляційного господарського суду.

Рішенням  Західного апеляційного господарського суду залишено без змін рішення суду першої інстанції та зобов’язано сплатити в дохід держави збитки заподіяні навколишньому природному середовищу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.