Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вибори президента

Понеділок, 28 січня 2019, 16:50

З початку президентської кампанії поліція ареєструвала 266 порушень виборчого процесу

вибори президента

За виявленими правопорушеннями розпочали 8 кримінальних проваджень та склали 67 адміністративних протоколів.

Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

За словами голови Нацполіції Сергія Князєва, за 26 днів кампанії поліцейські зареєстрували 266 заяв та повідомлень про злочини та події, пов’язані з виборчим процесом.

«Традиційно найбільша їх кількість надійшла до поліції міста Києва, а також Закарпатської та  Дніпропетровської областей. Чимало таких фактів зареєстровано у Полтавській, Одеській, Запорізькій, Миколаївській та Черкаській областях. За вказаними фактами розпочато 8 кримінальних проваджень», – зазначив Сергій Князєв.

Він наголосив на важливості якісного документування всіх обставин учинених злочинів, а також оперативного направлення проваджень до суду. Зокрема, за результатами розслідування таких злочинів під час попередніх кампаній, поліцейські направили до суду  131 провадження.

«За перший місяць поліцією вже складено 67 адміністративних протоколів. Усі ці факти пов’язані із виготовленням або розповсюдженням друкованих матеріалів передвиборної агітації із порушенням законодавства. Очевидно, що із набранням президентськими перегонами обертів кількість звернень про факти порушення законності під час цьогорічної кампанії лише зростатиме», – підкреслив Князєв.

Нагадуємо, для охорони громадського порядку в другому турі виборів залучать близько 60 тисяч поліцейських

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.