Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Мостиська

Вівторок, 29 січня 2019, 17:47

Мостиська втратила більше 8 мільйонів через неефективність міської влади

Мостиська

Аудитори виявили в Мостиській міськраді втрати з бюджету на 8,1 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба провела державний фінансовий аудит виконання бюджету Мостиська за 2015-2017 роки та січень-вересень 2018 року та виявили неефективне використання коштів на 0,6 млн грн, втрати – на 8,1 млн грн, а також резерви щорічних додаткових надходжень – на 0,7 млн грн.

Зокрема, у  2018 році бюджет ОТГ недоотримав надходження від податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення військовослужбовців на 5,5 млн грн через скерування Мостиським прикордонним загоном податку на доходи фізичних осіб до інших місцевих бюджетів, на території яких несуть службу прикордонники. Н

Незважаючи на втрату місцевим бюджетом частини надходжень, індекс податкоспроможності даного бюджету не було переглянуто, що позбавило можливості отримати уточнений розмір базової дотації, який ураховував би компенсацію втрати частини надходжень ПДФО, на 4,3 млн грн.

Крiм того, місцевим бюджетом у 2018 році недоотримано близько 1 млн надходжень від акцизного податку на пальне через несвоєчасне звітування власником заправок про обсяги реалізованого пального та 1 млн грн земельного податку внаслідок надання пiльги ПАТ "Укрзалізниці".

Ще 0,9 млн грнміськрада втратила через порушення земельного законодавства: використання землекористувачем земельної ділянки без договору оренди та невнесення міською радою зміни до окремих договорів оренди земельних ділянок після введення в дію нової нормативно-грошової оцінки.

Зазначимо, з січня 2017 року Мостиська є центром Мостиської об’єднаної територіальної громади з населенням 21,7 тисяч осіб, до складу якої, крім міської, увійшло 10 сільських рад.

Нагадаємо, раніше аудитори виявили в Яворівській РДА фінансові порушення на понад 600 тис грн, у Стрийській ЦРЛ – на понад 400 тис грн, у Самбірській ЦРЛ  – на понад 998 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.