Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

ukranews.com

Понеділок, 22 жовтня 2012, 13:17

Презервативи зіпсували "Дружбу" на словацькій та чеській ділянках

Гумові контрацептиви, які потрапили у нафтові потоки, вивели з ладу вузли обліку нафти на словацькому та чеському ділянках нафтопроводу "Дружба".

 

Оператори звернули увагу на те, що лічильники раптом почали показувати набагато більші обсяги прокачаної нафти, ніж могли пройти системою за один момент. Для з'ясування причин зупинили роботу приладів обліку і запустити резервні системи.

У основній системі виявили презервативи й дитячі соски. Несподівані знахідки перешкодили роботі спочатку словацького оператора труби, а трохи пізніше також угорського.

У російській "Транснафті" повідомили, що подібні проблеми були ще й у Сербії. Також там впевнені, що українська і білоруська частини нафтопроводу не страждали від гумових виробів. Їх потрапляння в систему, на думку росіян, невипадковість:"Наприклад, в Дагестані, коли крадуть нафту, то під високим тиском подають у трубу воду. В даному випадку було здійсненне вкидання гумових виробів, які призвели до аварії лічильників обліку нафти. Тому неможливо було відстежити, скільки нафти було прокачано", - повідомив представник "Транснафти" Ігор Дьомін.

Варто відзначити, що чеський ділянку "Дружби" вже працює в штатному режимі.

Нагадаємо, керівником одного із підрозділів нафтопроводу "Дружба" в Україні є Тарас Батенко.

Джерело: Forbes

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.