Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

ukr.obozrevatel.com

Понеділок, 22 жовтня 2012, 13:55

Громадськість звинувачує НКРКП у бездіяльності в питанні корегування тарифів на теплопостачання

Громадська організація «Наше право» заявляє, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, не виконує покладені на неї функції у питанні корегування тарифів на теплопостачання, у зв’язку з чим тарифи на комунальні послуги в регіонах з високою зарплатою вищі, а з низькою – вищі.

На Закарпатті, де середній заробіток становить 2 220 грн. оплата 1 гігакалорії теплової енергії становить 510 грн , в той час як у Львові зарплата складає 2476 грн, а оплата енергії - 319 грн. Такими є данні моніторингу ГО «Наше право».

«Тобто немає взаємоз’язку між величиною тарифів та величиною зарплати», – наголосила Галина Кунька, юрист інформаційно-правового центру «Наше право».

Цей дисбаланс між тарифами у сфері теплопостачання, центрального водопостачання водовідведення та зарплатами мала б врегульовувати Національна комісія, яка працює вже більше року. Однак НКРКП, яка повинна відповідати за встановлення економічно обґрунтованих тарифів, цього не робить. Тому позитивних змін у ЖКГ не відбувається, – вважають громадські експерти.

Інформаційно – правовий центр «Наше право» звернулося до 30 міських рад, обласних центів з питанням про сплату тарифів на даній території. Як виявилось – оплата тарифів у різних областях становить різну суму, незалежно від рівня заробітної плати.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України 1 червня 2011 року прийняв постанову №869 про «Запровадження єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», згідно з якою мали б врегулюватися ціни на комунальні тарифи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.