Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

смертельні ДТП на Львівщині

draculascave.co

Середа, 30 січня 2019, 12:33

Львівщина зайняла перше місце в Україні щодо кількості ДТП зі смертельними наслідками

смертельні ДТП на Львівщині

У 2018 році внаслідок ДТП у Львівській області загинуло 292 людини.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 30 січня, відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорювали стан злочинності, розслідування та розкриття злочинів на Львівщини упродовж 2018 року.

У своєму звіті очільник прокуратури області Юрій Квятковський представив громадськості статистику скоєних злочинів та їх розслідуваності в минулому році.

За його словами, загальний рівень злочинності на Львівщині у порівнянні з 2017 роком зменшився на 6%, а в Україні в цілому на 7%. Львівська область займає 5 місце в країні в рейтинзі скоєння злочинів середньої тяжкості. Ститистика правоохоронців свідчить, що злочини проти власності складають 63%, злочини проти життя та здоров'я – 8%, проти авторитету правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування – 5,7%.

Також Юрій Квятковський заявив, що усі вжиті заходи для зменшення кількості ДТП та збільшення рівня безпеки на дорогах не дали бажани наслідків.

"Вжиті нами заходи не дали ніякого результату. Так, не зважаючи на зменшення на 6% кількості ДТП, Львівська область посіла перше місце в державі по кількості ДТП зі смертельними наслідками. У 2018 році внаслідок цього загинуло 292 особи" – повідомив Квятковський. 

Кількість крадіжок із квартир зменшилась на 20%. Якщо у 2017 році було скоєно 1900 пограбувань, то у 2018 році – 1546 покраж. Але великою проблемою залишається рівень розслідуваності таких злочинів. Із 1546 справ до суду скеровано лише 211 кримінальних проваджень. Найбільша кількість крадіжок із квартир було у Львові, Дрогобичі та Червонограді. Загалом, Львівщина посіла 4-місце по Україні в цьому рейтингу після Києва, Одеси та Запоріжжя.

Стосовно крадіжок транпортних засобів то на території області в минулому році зафіксували 856 злочинів такого типу і лише 56 із них подали до суду у вигляді кримінальних проваджень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.