Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

муніципальні няні

Середа, 30 січня 2019, 13:52

Українських дітей доглядатимуть "муніципальні няні"

муніципальні няні

Сім'ї зможуть отримувати 1 626 гривень на відшкодування послуги няні.

Про це повідомляє урядовий портал.

З 2019 року в Україні запрацював ще один вид соціальної допомоги новоспеченим батькам – "муніципальна няня". Крім щомісячних 860 гривень на дитину, сім’я зможе безповоротно щомісяця отримувати ще 1 626 гривень на відшкодування послуги няні.

На це уряд у бюджеті заклав 500 мільйонів гривень, нею зможуть скористатися 25 тисяч сімей.

Урядовий проект "муніципальна няня" призначенийдля підтримки українських сімей, в яких народжуються діти. Незалежно від того, виходить мама на роботу чи залишається у декретній відпустці, держава  виплачуватиме такій сім’ї щомісячну компенсацію на няню.

Допомога прив’язана до прожиткового мінімуму для дітей. З січня 2019 року сім’я зможе отримувати щомісяця 1 626 грн відшкодування послуги помічниці для своєї дитини.

Ця компенсація виплачуватиметься управлінням соціального захисту населення наприкінці кожного місяця і автоматично переглядатиметься щороку відповідно до прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого станом на 1 січня відповідного року.

У містах-мільйонниках місячна заробітна плата няні коливається від 8 до 10 тис. грн. Зареєструвавшись підприємцем 3 групи, жінка сплачуватиме щомісяця податок (5% від суми доходу) у розмірі 500 грн і ЄСВ – 816 грн. Це загалом 1319 грн.

Урядовий проект "муніципальна няня" дає змогу за 5 років інвестувати у свій страховий стаж, при цьому офіційно отримуючи заробітну плату, яка на даний момент прирівнюється до  середньої в Україні, і вийти на пенсію на три роки раніше.

Нагадуємо,  з травня 2018 року ля догляду за дітьми держава сім'ям виділяє бебі-бокс і кошти на няню працюючим матерям.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.