Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

lv.npu.gov.ua

Четвер, 31 січня 2019, 12:57

Керівника одного з комунальних підприємств Львівщини викрили на хабарі

хабар

Начальник комунального підприємства області вимагав 300 доларів та 8 000 грн хабара за придбання комп’ютерної техніки.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Вчора правоохоронці затримали керівника комунального підприємства однієї з районний рад Львівської області, який одержував "відкати" від сум бюджетних коштів, що виділялись для закупівлі матеріальних цінностей, офісної та комп’ютерної техніки.

Зловмисника викрили під час отримання 300 доларів та 8 000 гривень хабара за придбання комп’ютерної техніки на понад 150 тисяч гривень.

Чиновника затримали в порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Також вчора, 30 січня, під час отримання хабара правоохоронці затримали митного брокера, яка отримала 900 доларів за сприяння у пришвидшенні процедури розмитнення авто.

Наразі у поліцічї відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.368 та ч.3 ст.369-2  (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене статтями, – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.