Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

офійне працевлаштування на Львівщині

fandom.com

П'ятниця, 1 лютого 2019, 15:04

Минулоріч на Львівщині зареєстрували понад 32 тисячі неоформлених працівників

офійне працевлаштування на Львівщині

У 2018 році на Львівщині легалізували працю понад 32 тисячі мешканців області, які не мали офійного працевлаштування.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

За словами начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області Ігоря Кондро, на виконання розпорядження уряду щодо заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення, за 4 місяці у області офіційно працевлаштували 32,7 тисяч неоформлених працівників та більше 3 тисячі суб'єктів господарювання.

"За вересень-грудень 2018 до ГУ ДФС у Львівській області 3 963 суб'єкти господарювання подали повідомлення про прийняття на роботу, які в попередніх періодах не використовували працю найманих працівників", – зазначив Кондро.

За його словами, за цей час у Львівській області також стали на облік 8 343 фізичні особи-підприємці.

Нагадаємо, на Львівщині 21 підприємство підозрюють у неофіційному працевлаштуванні. Раніше ГУ Держпраці у Львівській області оштрафувало 62 підприємства за незаконне працевлаштування робітників на 28 млн грн. 

Також Мінісоцполітики розробило проект закону, яким планує зобов'язати неплатоспроможних роботодавців виплачувати компенсації своїм робітникам та давати їм "відпустку".  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.