Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Олег Синютка

Понеділок, 4 лютого 2019, 10:30

Синютка пообіцяв львів'янам не будувати сміттєпереробного заводу на "Знесінні"

Олег Синютка

Голова Львівської ОДА пропонував Львівській міськраді понад 17 ділянок для будівництва сміттєпереробного заводу.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

3 лютого голова Львівської ОДА Олег Синютка під час зустрічі з мешканцями мікрорайону "Знесіння", невдоволеними рішенням Львівської міської ради щодо будівництва сміттєпереробного заводу на вул Пластовій,заявив ,що Львівська ОДА запропонувала Львівській міськраді понад 17 альтернативних ділянок для будівництва сміттєпереробного комплексу.

"Щодо запропонованих ділянок, то 27 січня 2017 року за результатами наради під головуванням Прем'єр-міністра міський голова звернувся з листом надати земельну ділянку Яворівської "Сірки" ЛКП "Збиранка", через три дні мною видане розпорядження, яке дійсне і сьогодні про надання ділянки для будівництва та експлуатації комплексу утилізації ТПВ у Яворівському районі. Потім була надана земельна ділянка в Миколаївському районі, ці ділянки міській владі не підійшли. 2 листопада цього ж року ми надіслали перелік земельних ділянок за межами Львова на території області" – зазначив він.

Синютка наголосив, що будівництво заводу в межах "Знесіння" є екологічно не обгрунтованим і господарсько недоцільним, що підтверджується десятками зауважень з оцінками впливу на довкілля та невдалими прикладами функціонування таких комплексів у Європі

Він також пообіцяв, що до 13 лютого Львівська ОДА скерує лист в Міністерство екології та природних ресурсів України з позицію неможливості будівництва заводу на вул Пластовій.

Нагадуємо, в грудні 2918 року Львівська міськрада затвердила договори з ЄБРР щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища і будівництва сміттєпереробного заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.