Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Анатолій Гриценко

Реклама,   Вівторок, 5 лютого 2019, 17:55

Анатолій Гриценко у Львові розповів, кого призначить Міністром оборони у разі перемоги

Анатолій Гриценко

Анатолій Гриценко планує також оголосити свої кандидатури на пости голови Нацбанку, ГПУ та МЗС

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 5 лютого, у львівському Прес-клубі відбулася прес-конференція кандидата в президенти України Анатолія Гриценка. Свій виступ лідер "Громадянської позиції" розпочав з того, яким чином він планує боротися з корупцією в державі.

За його словами, боротьба з хабарництвом в Україні буде йти за двома напрямами:

– створення стимулів: менше чиновників, гідна зарплата, нормальний соціальний пакет;

– жорстка кримінальна відповідальність для трьох категорій: слідчі, прокурори, судді.

"Для чиновників, які беруть хабарі, ми пропонуємо пожиттєве ув'язнення без права застави та з конфіскацією майна всієї родини. Ми почнемо боротися з корупцією з першого дня одразу з СБУ, прокуратури та парламенту. Без категорій "свій-чужий", "влада-опозиція". Після цього люди нарешті зможуть довіряти владі" – заявив кандидат у президенти.

Потому Анатолій Гриценко представив свою кандидатуру на пост очільника Міністерства оборони. Ним став Іван Апаршин. Він є військовим експертом, колишнім директором Департаменту воєнної політики Міноборони та головним інспектором Міноборони, у минулому був начальником Управління оборонної та безпекової політики Секретаріату Кабінету міністрів. Гриценко запропонував політикам, які планують балотуватися на пост голови держави, завчасно публічно подавати кандидатури на пости міністра закордонних справ, оборони, голову Нацбанку, СБУ та генпрокурора.

"Зазвичай до цього коли президент ішов на вибори й ніс за собою мішок із котами й кішками. Ми вважаємо, що все це має бути публічно й тому започатковуємо нову традицію. 5 днів тому в Дніпрі ми оголосили, що в разі нашої перемоги головою СБУ Віктор Трепак. І ми продовжуємо цей шлях. Сьогодні я представлю кандидата на пост міністра оборони від нашої команди – це людина, яка пройшла армію від командира взводу аж до стратегічного рівня. Він є людиною честі, яка мало говорить і багато робить – Іван Апаршин" – сказав він.

Крім того, обговорюючи питання повернення окупованих територій Донбасу, кандидат у президенти заявив, що з усіх переговорних груп "викине" проросійськи налаштованого Медведчука, аби не було жодних маніпуляцій на цій темі.

Також Анатолій Гриценко зауважив, що серед його перших кроків на посаді будуть – кадрові укази, які поставлять на ключові державні місця професіоналів, законодавчі ініціативи щодо боротьби з корупцією ( перевірка на поліграфі, запровадження інституту провокації хабаря тощо) та скасування примусового військового призову. Адже на його думку, армія має бути професійною на контрактній основі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.