Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

епідемія кору

Понеділок, 11 лютого 2019, 15:33

За 2019 рік на Львівщині від кору провакцинували майже 10 тисяч дітей

епідемія кору

Також в області сформовано реєстри щодо кількості дітей, які нещеплені.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Директорка департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Любомира Мандзій повідомила, що за 5 тижнів 2019 року вакциною охопили майже 10 тисяч школярів.

За її словами, керівниками закладів загальної середньої освіти та медичним персоналом районів, міст, ОТГ здійснено верифікацію даних та сформовано реєстри щодо кількості дітей, які нещеплені проти кору згідно з діючим Календарем профілактичних щеплень.

"Списки невакцинованих дітей є у директорів шкіл. У середу та четвер проведуть повторні батьківські збори з батьками тих учнів, у дітей яких немає відповідних щеплень" – заявила Мандзій.

Окрім того, визначили навчальні заклади з високим, середнім та низьким ризиком щодо потреби проведення додаткових заходів з імунізації.

Нагадаємо, з 18 лютого до 10 березня у Львові будуть вакцинувати дітей від кору за попередньої згоди батьків.

З початку року від ускладнень кору на Львівщині померли 5 людей. Також цього року Міністерство охорони здоров'я запускає в Львівській області пілотний проект щодо подолання спалаху кору – невакцинованих дітей не допускатимуть до навчання. У результаті цього у львівських школах мають сформувати реєстри невакцинованих дітей.

Зауважимо, із 15 січня 2018 року, відколи на Львівщині офіційно зафіксували епідемію кору, кабінети щеплень у Львові працюють в усіх поліклініках і щосуботи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.