Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вівторок, 12 лютого 2019, 16:49

Працівники львівської митниці викрили автомобільного шахрая

Фальшива ціна автівки, що вказана в  митній декларації, була приблизно вдвічі меншою за справжню

Про це повідомляє Головне управління державної фіскальної служби Львівщини

Працівники львівської митниці викрили чоловіка, який подав неправдиві відомості стосовно вартості автомобіля. В митній декларації була вказана підроблена ціна автівки, яка приблизно вдвічі менша за справжню.

Згідно з документами, які подав громадянин міста Шостка Сумської області, вартість автомобіля Opel Astra 2013 року виробництва, складала 2850 євро. Однак львівські митники надіслали запит до митних органів Литовської Республіки, де був придбаний автомобіль. Виявилося, що справжня вартість Opel’ю є більшою за вказану в декларації – 5500 євро. Затриманий водій свідомо занизив ціну авто, аби ухилитися від сплати податків. Дії правопорушника підпадають під статтю 485 Митного Кодексу Україну, в якій передбачене покарання у вигляді штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

Це вже не перший випадок, коли українці свідомо вказують в деклараціях заниженні ціни машин з європейськими номерами, придбаних за кордоном. Так, львівські митники спіймали на гарячому водія Mercedes-Benz, який занизив вартість автівки з 26 835 до 16 500 євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.