Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

деревина

Прес-служба ГУ ДФС у Львівській області

Середа, 13 лютого 2019, 12:49

На кордоні затримали чоловіка, який хотів незаконно вивезти деревину

деревина

Директор приватного підприємства не задекларував колоті дрова породи вільха, бук, граб, ясен.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

Згідно з ними, приватне підприємство з Львівської області здійснювало поставку 23,70 куб. м колотих дров породи дуб, береза на адресу компанії в Німеччині. Під час митного контролю виникла підозра щодо відповідності переміщуваного товару даним, зазначеним у товаросупровідних документах.Нещодавно в пункт пропуску "Краковець – Корчова" на виїзд з України заїхав вантажний транспортний засіб під керуванням громадянина України. До митного контролю та оформлення він подав товаросупровідні документи на товар "Деревина паливна".

Прикордонники встановили, що об'єм паливної деревини у вигляді розколотих полін порід дуб та береза становить 16,725 куб. м, а інших порід, які не заявлено (вільха, бук, граб, ясен) – 16,700 куб. м. Загальна кількість товару у вантажному відсіку перевищує на 9,725 куб. м заявлену в товаросупровідних документах.

Отже, директор приватного підприємства вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, через подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товару його кількості, ваги та вартості.

В них є ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 статтею 483 Митного кодексу України. Деревину вилучили, її вартість встановлять додатково. Справу скерують до суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.