Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

балкон на Чупринки

city-adm.lviv.ua

Середа, 13 лютого 2019, 16:25

На ремонт балкону у Львові витратили 1,5 мільйони гривень

балкон на Чупринки

У місті завершили реставрацію наріжного балкона в будинку-пам'ятці архітектури на вул. Генерала Чупринки, 50-52.

Проце повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У Львові завершено реставрацію наріжного балкона в будинку-пам'ятці архітектури на вул. Генерала Чупринки, 50-52. Роботи розпочалися у вересні 2017 року. Провела реставрацію підрядна організації ПП "Оберіг-Груп" на замовлення управління охорони історичного середовища ЛМР. Вартість робіт – 1 млн 580 тис грн. Кошти на роботи були виділені з міського бюджету Львова. 

"Оскільки архітектор будував його для себе, то докладав усіх зусиль, щоб зробити його незвичним. Сосновський використав усі сучасні на той час техніки і матеріали. На горі будинку є велика тераса і там був басейн. Будівельні матеріали, які використовували, були найновіші. Зокрема, на цьому наріжнику використаний романцемент. Також Сосновський придумав розфарбувати розписами зовнішні склепіння, які є на балконі" – заявила начальниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

За її словами, якщо б не були виділені кошти з бюджету Львова і не розпочалася реставрація, то місто могло втратити цей наріжник. Найбільше постраждалими на наріжнику були елементи склепіння, на яких були розписи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.