Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

Прес-реліз,   Четвер, 14 лютого 2019, 14:00

Зміни в Конституції України не приведуть до членства України в НАТО та ЄС – Тарасюк

Євросоюз

Такі рішення приймають країни-члени НАТО та ЄС, а не країна-претендент

Про це напередодні під час прес-конференції повідомив народний депутат України Борис Тарасюк.

«Декларація в Конституції про намір набути членство в НАТО та в Європейському Союзу без докорінних змін  в політичній та економічній системі України ні до чого не приведуть. Тому що досі в НАТО продовжують наголошувати: «Ви займайтеся не деклараціями, а глибинними перетвореннями». Цей курс визначається не деклараціями та змінами в Конституції, а готовністю держави відповідати критеріям країн, які прагнуть членства в НАТО», – наголосив Борис Тарасюк. 

За його словами, він також працював над зверненням України до країн-членів НАТО з проханням надати України план дій, аби набути членства в НАТО.

«Це звернення підштовхне НАТО до виконання своїх же рішень Бухарестського саміту в квітні 2008 року, де наголошено, що наступним кроком має бути надання Україні плану дій щодо набуття членства (ПДЧ)», - каже Борис Тарасюк. 

Народний депутат також нагадав, що в червні 2003 року Верховна Рада прийняла Закон про основи національної безпеки, в якому закріпила курс на членство в НАТО та в ЄС. Але у червні 2010 року Віктор Янукович прибрав з усіх законодавчих актів України курс на членство в НАТО. Тому те, що зараз в Конституцію України знову внесено пункт про членство в НАТО, ще нічого не означає.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.