Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Середа, 24 жовтня 2012, 11:18

Янукович у Москві вів переговори про вступ України до Митного союзу – Яценюк (ВІДЕО)

На зустрічі в Москві з російським президентом Володимиром Путіним Віктор Янукович проводив переговорний процес щодо вступу України до Митного союзу.

 Таку думку сьогодні, 24 жовтня, на прес-конференції у Львові висловив голова Ради ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Вона має мету щодо фактичного переговорного процесу про вступ України до Митного союзу, – прокоментував Яценюк зустріч президентів. –  І таку заяву сьогодні зробив віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко, який заявив, що виключно у Митному союзі у нас буде щастя і в нас буде дуже добре».

На думку Яценюка, якщо вибори будуть визнані нечесними і недемократичними, між Україною і ЄС буде зупинено діалог.

«Це означає, що угода про зону вільної торгівлі і про політичну асоціацію підписана не буде, а безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом залишиться на точці замерзання», – зазначив Яценюк.

Таким чином, за словами Яценюка, наступним кроком президента буде рішення про вступ України до Митного союзу, що означає делегування економічних повноважень країни до Росії.

«Ми хочемо партнерських відносин з Російською Федерацією, але при цьому у нас є три ні: ні – Митному союзу, ні – військовому блоку, і ні – російській мові як державній», – резюмував голова Ради Об’єднаної опозиції.

Нагадаємо, 22 жовтня Віктор Янукович з робочим візитом відвідав Москву. Він зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним. За підсумками зустрічі Путін висловив надію на те, що після виборів до Верховної Ради України курс на тісну взаємодію двох країн отримає додатковий імпульс.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.