Зміст статті

20 лютого 2019

Досить хаосу, бардаку і безнадії, українці мають право на гідне життя

Блог голови Львівської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка Миколи Іщука.

Голова Львівської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка Микола Іщук про програму Олега Ляшка та подолання бідності в Україні.

Кандидат в президенти України, голова Радикальної партії Олега Ляшка, який входить до п'ятірки лідерів всіх рейтингів, має добрі шанси виграти і стати президентом Україні. Динаміка його підтримки постійно зростає. Саме тому варто проаналізувати чому українці довіряють Ляшку і що очікують від нього у випадку, якщо він очолить державу як новий президент. Програма кандидата в президенти Олега Ляшка чітка, проста і зрозуміла кожному пересічному українцю. Адже  головна проблема для більшості українських сімей – це бідність, принизливо малі зарплати, безвихідь та зневіра в тому, що в дітей є майбутнє на власній Батьківщині.

Влада, безсоромно маніпулюючи статистичними даними, звітується про те, що середня реальна зарплата в Україні сьогодні становить вже понад 8-9 тисяч гривень. Але це лише частина правди. Влада сором'язливо замовчує, що зарплати міністрів та інших держслужбовців сьогодні сягають вже понад 200 тисяч гривень. Також вона приховує те, що абсолютна більшість простих українців не можуть знайти собі роботу, бо за межами державної служби їм пропонують копійки – максимум 3-4 тисячі гривень і то не офіційної зарплати.  Саме тому ключове завдання президента Олега Ляшка – це подолання бідності, щоб повний холодильник стояв у кожній українській хаті, а не тільки у будинках чиновників.

Виникає питання: як того досягти? Президент має для того всі необхідні повноваження і ресурси.  Для Олега Ляшка ця посада – не самоціль, а інструмент, щоб навести в Україні порядок. Щоб українці забули, як про страшний сон, про непосильні кредити, які по-суті є безсоромним грабунком з боку банків,  про заробітчанство закордоном, яке часто обертається принижуванням і рабством, про занепад вітчизняної економіки, яку сьогодні ніхто не розвиває, бо не вірить в майбутнє нашої держави. Ляшко переконаний в тому, що українці – самодостатня країна, яка може повністю себе забезпечувати, а Україна – велика держава, де люди можуть жити гідно. Президент Олег Ляшко вестиме політику захисту національних інтересів України. Це відновлення економіки, створення робочих місць, підвищення добробуту кожної української сім'ї.

Серед першочергових заходів, які Олег Ляшко здійснить на посаді президента, буде відміна грабіжницьких тарифів на газ і комунальні послуги, підняття мінімальної зарплати до 9 тисяч гривень та скасування її оподаткування, а також реформування системи медичних послуг, щоб вони реально були безкоштовними та доступними для людей. В лютому львів'яни та мешканці нашої області отримали нереальні нарахування за газ, спожитий у січні. Так, сім'я, що мешкає в двохкімнатній квартирі, мусить сплатити в середньому понад 3000 грн за газ. Служби, які постачають воду, натомість ввели нову методику розрахунку платіжок за воду. Отож з 1 травня доведеться платити за всі втрати в будинку, які складають до 50% споживання. Тобто платити за сусідів. Інакше, як грабіж, це не називається.

Олег Ляшко, як президент, знищить диктат газових та комунальних монополістів, створить умови для реального розвитку вітчизняного газовидобування, що дозволить повністю забезпечити населення теплом за доступними цінами, впровадить справедливу та гнучку систему субсидій для соціально незахищених верст населення. Сьогодні всі його законодавчі ініціативи в цьому напрямку не знаходять підтримки в олігархів та влади, яка захищає їхні інтереси.

Львівщина сьогодні в лідерах серед областей по захворюваності на кір. Мова йде не поодинокі випадки, а про епідемію, факт якої влада злочинно приховує. В області провалена реформа швидкої медичної допомоги: немає лікарів, бо всі виїхали закордон, автомобілів, технічних засобів та препаратів першої медичної допомоги. Ще на початку жовтня Олег Ляшко розробив та виніс на розгляд парламенту загальнонаціональну програму "Зробимо ліки дешевими". Це пакет законопроектів, який передбачає: а) 0% ставки ПДВ на ліки замість теперішніх 7%; б) обмеження рентабельності фармацевтичного бізнесу через встановлені державою референтні ціни на ліки; в) демонополізацію аптечної мережі та усунення картельних монополій міжнародних фармвиробників. Це дозволить зменшити ціни на ліки на 30-40%, а на деякі препарати – у 2-3 рази. У галузі охорони здоров'я Олег Ляшко також вимагає підняти зарплати лікарям мінімум до 25 тис грн, збільшити видатки на медицину з державного та міських бюджетів.

Актив Радикальної партії Ляшка Львівщини у березні проведе зустрічі з виборцями області у всіх районах. На них ми плануємо донести і роз'яснити основні положення програми і стратегічне бачення Олега Ляшка як вирішити проблеми, які сьогодні турбують кожного нашого громадянина. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.