Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

парковка

Четвер, 21 лютого 2019, 10:21

В Україні планують створювати парковки на дахах громадських будівель

парковка

Виняток становитимуть соціальні заклади.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Мінітсрів України.

У проекті нових змін до ДБН щодо автостоянок пропонується дозволити розміщувати парковки на експлуатованих покрівлях громадських будівель і споруд. Виняток становлять соціальні заклади – дитячі садки, школи та корпуси закладів охорони здоров’я з палатами.

"Нестача парко-місць, особливо, у великих містах, - це одвічна проблема. І не тільки для України, а й для багатьох інших країн Європи та світу. Виходом із цієї ситуації можуть стати паркінги на експлуатованих дахах громадських будинків. Тобто на тих покрівлях, які пристосовані для різного господарчого використання" – заявив заступник Міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Він також підкреслив, що мова йде саме про експлуатовані покрівлі громадських будинків, тобто такі, які дозволяють використовувати свою поверхню в різних цілях.

Нагадаємо, у 2019 році ЛКП "Львівавтодор" планує збільшити кількість паркувальних місць у Львові на 230, а також перевести старі паркомати на систему безготівкової оплати.

А з 1 грудня 2018 року львівські інспектори з паркування використовують спеціальну автоматизовану систему, за допомогою якої визначають, чи дійсно водій оплатив парковку. 

Зазначимо, з 1 листопада минулого року у Львові працюють 5 інспекторів, які отримали право штрафувати власників авто. 

Надалі кількість інспекторів з паркування у місті збільшиться. Львівська міськрада повідомляє, що найближчим часом оголосить додатковий конкурс на цю посаду. У вересні до відділу з інспектування планували набрати 20 осіб.

Також, з 16 жовтня 2018 року водії можуть придбати місячний абонемент на паркування у Львові за ціною від 700 грн до 2800 грн. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.