Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

епідемія кору

YouTube

Четвер, 21 лютого 2019, 13:02

За 3 дні у Львові вакцинували від кору 518 дітей

епідемія кору

Поки невакцинованими є ще 13 тис. дітей.

Про це повідомляє кореспондент "Варіантів".

За словами начальника управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимира Зуба, за останні 3 дні у Львові відбулася верифакація дітей у школах на наявність більш, ніж 1 щеплення, за результатами якої створили рейтинг найбільш небезпечних шкіл. 17 шкіл мали рівень захищеності 95%, близько 30 – 90-95% і близько 70 – менше 90%.

"Була проведена робота з директорами шкіл і було домовлено, що ми не будемо проводити вакцинацію в школах через опір вчителів та батьків, тому ми запропонували проводити щеплення в поліклініках. В нас є 30 кабінетів щеплення, де можна організовано прийти і отримати вакцинацію зі згоди батьків", – заявив він.

Зуб також додав, що за 3 дні вдалося вакцинувати 718 дітей. Жодного поствакцинального ускладнення не виявили. Найактивніше вакцинація відбувається в Шевченківському, Залізничному та Сихівському районах. Проте, не всі усвідомлюють важливість вакцинації.

За словами завідувача відділу стратегії імунізації Центру Громадського здоров’я МОЗ Олександра Заїки, у медичній картці дитини, яка померла від кору в одній із областей Західної України, писало, що вона мала 2 щеплення від кору.

"Коли почали розбиратися, побачили, що щеплення зроблено 25 грудня. Глянули у календар, а це неділя, ще й на цей день припадає Різдво. Коли сказали про це батькам, вони зізналися, що купили довідку про щеплення", - повідомив він.

Загалом, у Львові не закрили жодної школи через епідемію кору. МОЗ планує вакцинувати ще 13 тис. дітей.

Нагадаємо, цього тижня в області розпочали масову вакцинацію дітей від кору – загалом планують вакцинувати близько 50 тисяч дітей.

Зауважимо, із 15 січня 2018 року, відколи на Львівщині офіційно зафіксували епідемію кору, кабінети щеплень у Львові працюють в усіх поліклініках і щосуботи. 

Окрім того, з 7 до 13 лютого у області зареєстрували 391 випадок захворювання на кір. 

Все, що потрібно знати, аби вберегтися від кору, можна дізнатися тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.