Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

sueddeutsche.de

Середа, 24 жовтня 2012, 15:55

Німецьке містечко Шефтлярн хоче співпрацювати з Підкаменем - S?ddeutsche Zeitung

Представники організації «Допомога Східній Європі» ініціюють ідею партнерської співпраці між баварським містечком Шефтлярн (Sch?ftlar) та Підкаменем Бродівського району Львівської області.

 

Про це пише S?ddeutsche Zeitung.

«У Підкамені живе близько 2,5 тисяч мешканців, тут є школа-інтернат для дітей з вадами слуху та великий монастир. Містечко розташоване на Заході України, і асоціюється у більшості мешканців Шефтлярна із допомогою, яку Об’єднання «Допомога Східній Європі» надає школі інтернату через слухові апарати, а віднедавна і стоматологічні послуги», - пише видання.

Однак нещодавно віце-бургомістр міста Марія Райтінгер, яка співпрацює з «Допомогою Східній Європі» запропонувала зробити тіснішою співпрацю між містами, оскільки Шефтлярн досі не має міста-партнера.

При цьому, як зазначає видання, бургомістр Матіас Рудорфер ставиться до такої ідеї обережно, оскільки вважає, що перед початком формальної співпраці між містами, слід налагодити живий контакт між його мешканцями.

Для початку співпраці, як зазначає Рудорфер, необхідне «зелене світло» від місцевої ради для подальшої діяльності.

«Для цього не потрібно засновувати якесь об’єднання чи формальне партнерство. Слід показати тамтешнім людями, що це становить інтерес для них. Вони нам завжди кажуть – не забувайте нас», - наводить видання слова бургомістра.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.