Оля Вишня,  24 жовтня 2012

Агропромислові успіхи «Баркому»

Ще півтора роки тому у селищі Дубляни Самбірського району стояли пусті напівзруйновані стайні колишньої ферми. Уже вчора, 23 жовтня, там відкрили сучасний центр для вирощування племінних свиней.

Основний інвестор цього разу не з-за кордону, понад 60 мільйонів гривень у створення та на обладнання цієї ферми вклала компанія «Барком», яка не перший рік працює у агропромисловій галузі.

За планом керівництва компанії, у Дублянах будуть займатись виключно розведенням свиней. Ферма розрахована на 2500 свиноматок. За прогнозами спеціалістів, щороку вони будуть продукувати до 50 тисяч свиней.

При будівництві ферми використано сучасні технології, які повинні забезпечити найкращі умови перебування тварин у цьому селекційному центрі. Зокрема там є також душові кімнати для свиней.

dd1

 Завдяки спеціальним автоматичним годувальницям, кожна тварина буде отримувати ту кількість їжі, яка відповідає її вазі і яка їй необхідна. Годувати свиней будуть комбікормами власного виробництва. Компанія «Барком» вирощує у Самбірському районі зернові на понад 1000 гектарах землі.

Як розповів інженер-консультант компанії «Барком» Сільван Лоншан, на фермі будуть розводити свиней породи ландрас та велика біла.
Перших свиней завезуть на нововідкриту ферму з Чехії та Німеччини уже через місяць.

Олег Баран, засновник ТзОВ «Барком», зазначив, що до цього часу найчастіше свиноматки привозили з-за кордону, майже не було ферм, де б займалися розведенням свиней, тому це досить важлива подія у агропромисловій сфері області.

Але Дублянський селекційний комплекс це тільки частина великого проекту. Незабаром у сусідньому селі Мала Білина відкриють ферму, де буде відбуватися процес дорощування тварин до 25 кілограм. Відгодівля свиней до 110-120 кілограм буде відбуватися на фермі у с. Брониця, Дрогобицького району.

dd2

Відкриття нових ферм це також і робочі місця. Олег Баран розповів, що на Дублянській фермі будуть працювати в основному місцеві мешканці під керівництвом закордонних спеціалістів-генетиків. Загалом на трьох фермах буде створено близько 200 робочих місць.

Заспокоюють експерти компанії місцевих мешканців також з приводу смороду. Сільван Лоншан розповів, що ферма оснащена сучасними очисними спорудами. Весь гній буде потрапляти у спеціальні канали, які працюють за системою гідрозмиву.

Вся гнойівка буде відведена у попередні ємності зберігання, а після цього  - у велике гноєсховище. Загалом весь цей проект інвесторам обійдеться у 100 мільйонів гривень.

Нагадаємо, компанія «Барком» займається вирощуванням свиней, великої рогатої худоби, виготовленням та реалізацією продуктів громадського харчування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.