Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

промисловість Львівщини

Четвер, 28 лютого 2019, 13:34

Понад 11% доходу бізнесу Львівщини генерують "офшорні" компанії

промисловість Львівщини

За 2017 рік близько 900 компаній згенерували трохи більше 11% доходу Львівщини.

Про це повідомляє YouControl.

За їх даними, більше 900 підприємств Львівської області серед засновників мають представників країн та територій, які прийнято називати "офшорами". 

Зокрема, за 2017 рік ці близько 900 компаній згенерували трохи більше 11% доходу всіх підприємств області, що є низким показником в порівнянні з іншими областями. Окрім того, частка "офшорних" компаній серед усіх становить 1,9%.

"Відносно низька частка виручки в "офшорних" компаній Львівщини може бути пов'язана з вищою вагою малого і середнього бізнесу в структурі економіки, а також вищою моноетнічністю в порівнянні з Одещиною чи Дніпропетровщиною", ‒ пояснив кандидат економічних наук, фінансовий аналітик YouControl Роман Корнилюк. 

 

Більшість "офшорних" компаній області виявилася зареєстрованою на Кіпрі, який є найпопулярнішим в Україні. Окрім того, в ТОП-3 "улюблених офшорів" Львівщини потрапили сусідні для України Туреччина та Молдова. 

 

На першому місці за популярністю серед "офшорних" компаній Львівщини опинився вид діяльності (КВЕД), який звучить так: "Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна". Другим "улюбленим заняттям" виявилося будівництво. На третьому місці розташувалася "Неспеціалізована оптова торгівля".

 

Нагадуємо, станом на 1 липня 2018 року область отримала 221,9 млн доларів прямих інвестицій від кіпрських компаній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.